Art, Business, Design, Flash, Flex, Interview, People, Web developer

Presenting Creatives – Heavyform Creative Agency

Heavyform is company based in Serbia. Recently they’ve recieved another The FWA – Site of the Day award, keeping their line of success raising high.
Awarded site Markez Models as usuall tries to tell the story and it succeeds.

This second FWA prize and many other things that made Heavyform a symbol of succesfull web based company in Serbia, model for how things should be done, was big reason to ask Nenad Bogar from Heavyform to do a little but special interview. Special because it’s first for Cyberspace Nova, my blog.

Only available version for now is in Serbian, but in a few days I will post english version… So here we go …

1. Predstavi nam se, kako bi opisao kompaniju Heaveform u par recenica?

2. Kada i kako je sve pocelo?

Trudimo se da biramo klijente za koje smatramo da mozemo napraviti interesantne i inovativne sajtove. Sitnije nagrade su se skupljale, a ubrzo posle toga 2 FWA nagrade zatim intervjui i objavljivanje radova u Taschenovim knjigama (Web design studios, LogosNow)od peppin pressa Web design index by content i sledi jos jedna Taschenova knjiga u saradnji sa FWA.

3. Sta cini uspesnu ekipu uopsteno ali i kako se to razmisljanje prenelo na trenutnu ekipu Heavyforma (ko cini Heavyform)?

Heavyform tim cine uglavnom spoljni saradnici. Ali ustaljena ekipa koja je radila na projektima koji su dobili FWA nagrade je: Nenad Bogar – Creative Director, Damir Jakobac – Actionscript Programmer, Marijana Zaric – Ilustrator, Vladimir Cuk – Sound. Mislim da Heavyform ekipu uspesnom cini nacin pristupa i razmisljanja. Inovacije u websajtovima, teznja da se uvek postigne i uradi nesto novo, i smisljanje “sajtova shivene posebno za klijenta”.

4. Tehnike rada? Workflow?

Razmisljamo u raznim pravcima i iznesemo razne ideje za sam koncept. Nakon toga se zna ko radi koji posao i sve dobro funkcionise posebno iz razloga sto su svi raspolozeni da rade na nov nacin ili nesto sto jos nisu uradili.

5. Trenutne aktivnosti Heavyforma? Projekti ?

Uvek postoji najmanje 10 aktivnih projekata. Oni interesantniji su: Medoprodukt, ITM centar za masazu, NLAP online flash shop, Zikadias 3d animation studio iz Holandije, Pionir website,..

6. Momenat preokreta? Ima li ga? Pojavili ste se u Taschenovom izdanju Web Studios / sada imate vec 2 Site of The Day FWA nagrade?

2 FWA nagrade su donele najvise klijenata. Provox Sajt koji je dobio prvu FWA nagradu imao je 40.000 poseta za mesec dana sto je veliki uspeh. Takodje kada je Heavyform izasao u Taschenovom izdanju “web design:studios” doziveo je veliki preokret i ponude su pristizale u sve vecem broju.

7. Planovi za buducnost? Kuda ste se uputili u svojim vizijama?

Vec 2 godine saradjujemo sa HybridStudiom iz Los Angelesa, koji je jedan od vodecih studija u US za entertainment bussines pored 2A, Bigspaceship, Ted Perez. Nasi klijenti su 20th century Fox, Universal Studios. Planiramo vrlo uskoro da otvorimo studio koji ce se baviti samo ovim poslom i zelimo da okupimo mlade talente iz Srbije i ukljucimo ih u ove projekte.

… soon in English

Standard

2 thoughts on “Presenting Creatives – Heavyform Creative Agency

  1. Pingback: Heavyform Creative Agency - Interview in English « Cyberspace Nova

Leave a comment